De AfhaalBieb: tijdelijke afhaalservice op afspraak

Gepubliceerd op: 24 april 2020 11:23

De Bibliotheken en de Bibliobussen in Zeeland kunnen nog niet open. Op dit moment wordt er door de bibliotheekleden veel gebruik gemaakt van de landelijke online Bibliotheek voor het lenen van e-books en luisterboeken. Om de Zeeuwse leden in deze tijd de kans te geven om ook gedrukte (jeugd)boeken te lenen, start vanaf 28 april de AfhaalBieb.

Aanvragen via de websites
Via een formulier op de websites van de Bibliotheken in Zeeland kunnen leners hun voorkeur opgeven. Dit kunnen titels van boeken zijn die aanwezig zijn in hun AfhaalBieb of genres en onderwerpen. De Bibliotheken leveren maximaal drie titels per keer. Leners kunnen via het formulier aangeven in welke Bibliotheek of op welke standplaats van de Bibliobus zij de boeken willen ophalen.

Volgens richtlijnen RIVM
In de Bibliotheken zelf zullen de medewerkers de pakketjes klaarzetten. Alles gaat volgens de richtlijnen van het RIVM.

Afhalen
Leners krijgen een berichtje met de dag en het tijdstip waarop het papieren tasje opgehaald kan worden. De boeken zijn dan al verwerkt op de pas van de lener, waardoor bij het ophalen geen contact nodig is tussen de lener en de bibliotheekmedewerker.

Locaties
De Bibliotheken waar leners de boeken kunnen afhalen:

• Bibliobussen, kernen in de gemeente Veere en in de gemeente Noord-Beveland
• Goes
• Heinkenszand
• Hulst
• Kapelle
• Kruiningen
• Oostburg
• Sint-Annaland
• Terneuzen
• ZB, Middelburg
• ZB, Vlissingen
• Zierikzee

Bekijk onderstaande video voor uitleg over de AfhaalBieb

De online Bibliotheek blijft altijd open!

Gelukkig kun je digitaal doorlezen met de ruim 28.000 e-books voor kinderen en volwassenen van de online Bibliotheek. Tijdelijk is er nu de ThuisBieb-app; 100 e-books voor iedereen beschikbaar, ook voor mensen die geen lid zijn van de Bibliotheek. Of probeer eens een luisterboek: download de LuisterBieb-app met ruim 3.700 luisterboeken voor alle leeftijden (ook peuters en kleuters). We hebben tijdelijk een extra reeks mooie luisterboeken aan de app toegevoegd. Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.