Gratis online cursus: De balans tussen werk & thuis

Gepubliceerd op: 1 augustus 2017 12:08

Ga naar de cursus

Als lid van een van de Zeeuwse Bibliotheken kun je een jaar lang gratis twee online cursussen volgen. Om een nieuwe hobby te ontdekken of een vreemde taal te leren. Om wegwijs te worden in een computerprogramma of meer te weten over gezondheid en opvoeding. Als bonus krijgt iedere cursist elke maand een korte cursus cadeau. In augustus is het de cursus: De balans tussen werk & thuis.

Werk, gezin, sociaal leven, sporten, huishouden. Voor de meeste mensen is het leven vol en druk. Ervaar jij dat ook zo? Heb je vaak last van stress? Ben je de balans tussen werk en privé kwijt? Dan is deze cursus van de maand iets voor jou. Je leert dat druk zijn zich voor een groot deel afspeelt in je gedachten. Negatieve gedachten, zoals 'Ik red het niet' of 'Dit lukt mij allemaal nooit vandaag' belemmeren je in je doen en laten. Door vaker gericht je aandacht te sturen, leer je afstand nemen van de spinsels in je hoofd. Je kunt daardoor beter met stress omgaan. Het gevolg? Een betere balans tussen werk en privé.

Hoe werkt het?
Er zijn in totaal 30 cursussen in de categorieën Vrije tijd, Persoonlijke ontwikkeling, Computer en nieuwe media en Gezondheid en opvoeding en Talen. Bekijk de cursussen. Met een geldig Bibliotheeklidmaatschap kan je twee cursussen kiezen. Je volgt de cursus van je keuze waar je maar wilt in je eigen tijd en tempo. Je hebt alleen internet nodig. Log in met je pasnummer of gebruik je inlog voor het e-book platform van de Bibliotheek. Meer informatie over inloggen.

Waarom cursussen van de Bibliotheek?
Met het aanbieden van online cursussen wil de Bibliotheek een bijdrage leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen. De Bibliotheek stelt zich ten doel dat iedereen volwaardig en zelfstandig aan de samenleving kan deelnemen. Daarnaast wil de Bibliotheek een (online) plaats bieden voor een ieder die wil ontspannen en die een moment van rust zoekt om informatie in wat voor vorm dan ook tot zich te nemen.