Cultuur rond het Bleekveld

Gepubliceerd op: 6 oktober 2022 14:08

Van zaterdag 8 oktober t/m zaterdag 15 oktober organiseren de Bleekveld Partners het project ’Cultuur rond het Bleekveld’.

De deelnemende partners zijn; Bibliotheek Goes, Podium ’t Beest, Theater de Mythe, Kunstuitleen de Bevelanden, De Zeeuwse Muziekschool, KCE Oosterschelderegio en Katoen. Het project wordt mede mogelijk gemaakt met steun van de Gemeente Goes.

Het is de eerste keer dat een project op het Bleekveld als samenwerkingsverband door deze organisaties wordt georganiseerd. Het doel van de samenwerking is het aanbieden van cultuur op een laagdrempelige manier.

Programma:

Tijdens de week van 8 t/m 15 oktober kunnen bezoekers tegen een gereduceerd tarief deelnemen aan de vele culturele activiteiten; zo kunnen kinderen zelf een insectenhotel bouwen, tekenen op het kleurenfeest, kijken naar een show vol Woelig Water of meedoen met een digi-workshop.

Volwassenen kunnen zich aanmelden voor een workshop urban sketching in de buitenlucht, een kijkje nemen bij de expositie van de Kunstuitleen in de Bibliotheek, genieten van Portugese klanken bij de FADOpelos voorstelling, luisteren naar een lezing over moderne Franse kunststromingen of meedansen op de fanfare-punkmuziek van de Kift.

Naast al deze activiteiten werkt kunstenaar Barre Verkerke van donderdag 13 oktober t/m zaterdag 15 oktober elke dag aan het ‘’Bleekveld Partners’’ kunstwerk op het plein. Hij gaat graag het gesprek aan met voorbijgangers over zijn kunstwerk.

Bekijk de flyer met het volledige programma