Campagne voor veilig fietsparkeren

Gepubliceerd op: 28 januari 2022 10:00

Op vrijdag 28 januari start een campagne van Bibliotheek Oosterschelde en gemeente Goes. Met krijt graffiti en boekenleggers wordt aandacht gevraagd voor het fietsparkeren rondom de Bibliotheek Goes.

Op 1 september is de vernieuwde Bibliotheek Goes geopend aan het Kolveniershof. Naast en tegenover de ingang van de Bibliotheek staan regelmatig fietsen geparkeerd. De straat is hier eigenlijk te smal voor. Er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan als bestemmingsverkeer of hulpverleners langs de geparkeerde fietsen rijden. Aan beide uiteinden van de straat zijn voldoende fietsparkeerplaatsen waar bezoekers hun fiets kwijt kunnen.

'Onze bieb bezoeken is top, maar zet je fiets verderop'

Krijt graffiti en boekenleggers

Om aandacht te vragen voor het fietsparkeren, komen er krijtuitingen op straat. Hiermee verwijzen we op een ludieke manier naar de fietsparkeerplaatsen verderop. Deze blijven enkele weken zichtbaar. Daarnaast zijn er speciale boekenleggers gemaakt. Deze worden in de gereserveerde boeken gestopt en in de Bibliotheek kunnen bezoekers ze meenemen.

Met deze actie vragen we om de fiets te parkeren op de daarvoor bestemde locaties in de omgeving. Zo houden we samen de binnenstad opgeruimd en veilig voor iedereen.