Boekfiets Zomertour

Gepubliceerd op: 12 juli 2021 15:19

In Schouwen-Duiveland rijdt er, van de Bibliotheek Oosterschelde, een Boekfiets. De Boekfiets is een herkenbare –elektrische- bakfiets die is uitgerust met een complete inventaris van een voorleeskastje, vertelplaten, knuffels, spelletjes, en een geluidsinstallatie. De Boekfiets rijdt naar scholen, peuterspeelzalen en buitenruimtes, waar we binnen of buiten voorlezen aan kinderen én hun ouders. Maar deze zomer gaat de Boekfiets vanaf 26 juli op Zomertour.

Zomertour

De Boekfiets gaat langs campings op Schouwen-Duiveland deze zomer. Met een bakfiets vol mooie boeken en materialen gaan leesconsulenten van Bibliotheek Oosterschelde op pad om voorlezen te stimuleren bij kinderen en hun ouders. Ze bouwen een echt (gratis) voorleesfeestje voor peuters en kleuters, met een dansje, een liedje én een mooi verhaal. Door ook tijdens de vakantie te blijven lezen en voorlezen voorkom je een leesdip en stimuleer je de taalontwikkeling.
De Boekfiets Zomertour start op maandag 26 juli bij camping de Julianahoeve in Renesse om 14.00 uur.

Agenda:

• 26 juli - 14 uur Camping Julianahoeve Renesse