Boekenweek in de bieb

Gepubliceerd op: 12 maart 2018 14:04

Bij de Bibliotheek Oosterschelde staat tijdens de Boekenweek (10 t/m 18 maart) in het teken van het thema ‘Natuur’. Alle bezoekers ontvangen een kaart van growingpaper. Hiermee kun je zelf een veldboeket kweken. In diverse vestigingen zijn er literaire landkaarten. Op deze uitvouwbare kaart is ons land prachtig vormgegeven in tekst. De twaalf provincies zijn opgetekend uit boekfragmenten die een natuurlandschap omschrijven.

Presentatie boeken over Natuur

In diverse vestigingen is tijdens de Boekenweek een uitgebreide presentatie te vinden met boeken over de natuur. Leo Vroman schreef in de gedichtencyclus Wieltjes en wieltjes: ‘en toch is alles wat we doen natuur’, deze dichtregel is het motto bij het thema Natuur. Het thema is overal terug te vinden in de hedendaagse literatuur: Van Grip (Stephan Enter) en Het leven van Pi (Yann Martel) tot klassiekers als Nooit meer slapen (W.F.Th. Hermans) en Moby Dick (Herman Melville). Er is ook een fascinerende literaire ‘dierentuin’. Van Anton Koolhaas en Toon Tellegen tot Dagboek van een Poes van Remco Campert en De verwarde cavia van Paulien Cornelisse.

Tweedaagse fotografiecursus

Ga je mee naar buiten om een mooi plaatje te schieten met je camera? Bibliotheek Oosterschelde organiseert een tweedaagse fotografie cursus.

Kinderkunstweek: Dieren in de kunst

Doet jouw school mee aan de Kinderkunstweek? Kom dan tussen 7 en 18 maart langs in de Bibliotheek en verdien een sticker
voor je kinderkunstbon. In diverse vestigingen kun je een opdracht maken en zo je verzameling compleet maken. Op onze Kinderkunstweektafels vind je heel veel prachtige boeken over kunst en/of dieren.

Playlist natuur via muziekweb

De zon schijnt en de vogels fluiten hun eerste deuntjes. De natuur is een thema dat de fantasie prikkelt van schrijvers, muzikanten en van onze collega's van de muziekbibliotheek in Rotterdam.

Cursus van de maand: Snellezen

Snellezen tegen boekenweekstress!! Sneller lezen en toch alles onthouden? Volg deze korte cursus Snellezen. Je hebt tot het einde van de maand de tijd om de cursus te volgen. Op de eerste dag van de volgende maand wordt deze cursus automatisch vervangen door een nieuwe korte cursus van de maand.