Boekenweek: 'De moeder de vrouw'

Gepubliceerd op: 25 maart 2019 09:39

‘De moeder de vrouw’, dat is het thema van de Boekenweek 2019. Naar een gedicht van Martinus Nijhoff (1894-1953) uit zijn in 1934 verschenen bundel Nieuwe gedichten. Het sonnet roept het beeld op van een vrouw op een schip waarin de ik-persoon zijn eigen moeder meent te herkennen.

Wij besteden tijdens de Boekenweek aandacht aan allerlei vrouwen.

Hoe houd je als werkende moeder alle ballen in de lucht?

Snak jij naar meer tijd voor jezelf in je drukke bestaan? Maar lijkt dat vaak onmogelijk vanwege de zorg voor de kinderen, je baan, hobby’s en allerlei sociale verplichtingen? Dan is de workshop ‘Me-time voor ouders’ in de Bibliotheek Zierikzee of Kapelle echt iets voor jou!

Lezing Marlies Allewijn

Schrijfster Marlies Allewijn woont in Amsterdam en groeide op in Yerseke. Marlies Allewijn schreef een biografische roman over het aangrijpende leven van een intrigerende, stoere vrouw.

Schrijversontmoeting tussen Mayke Smit & Alice Altink

Schrijfsters Mayke Smit en Alice Altink komen in Bibliotheek Zierikzee hun boek presenteren met aansluitend een muzikaal intermezzo. Het boek heet: Van je moeder moet je het hebben, van je dochter kun je het krijgen. De kaarten kosten € 7,50 (inclusief het boekenweek essay van Murat Isik) en zijn te koop bij Boekhandel de Vries en Bibliotheek Zierikzee.

Grote Rebelse Goese Voorleesmarathon

Het boek ‘Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes’ vormt de inspiratiebron voor deze unieke gebeurtenis waarbij verschillende lokale vrouwen/helden een hoofdstuk zullen voordragen en zo hun favoriete powervrouw in de spotlight zetten.

Expositie olieverfschilderijen Ada Sebel

Expositie olieverfschilderijen van Ada Sebel uit Zierikzee in het thema van de Boekenweek: 'de moeder, de vrouw'. Tijdens de boekenweek van 23 t/m 31 maart exposeert Ada Sebel haar olieverfschilderijen met afbeeldingen van vrouwen.

Tafels met allerlei materialen zoal dvd's, tijdschriften, boeken e.d.

In diverse vestigingen vind je allerlei romans, informatieve boeken en films over vrouwen en vrouw-zijn in de breedste zin van het woord.