Bibliotheek Oosterschelde wint ‘Social Sofa’

Gepubliceerd op: 14 november 2017 13:38

De Bibliotheek Oosterschelde heeft een Social Sofa gewonnen met een landelijke wedstrijd. Deze unieke buitenbank, gemaakt van beton en versierd met mozaïek, wordt op 4 december onthuld voor de deur van Bieb in de buurt Krabbendijke, gevestigd in zorgcentrum Ter Weel Krabbendijke aan de Willem Kosterlaan 1. Iedereen is van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. Gedeputeerde Ben de Reu en wethouder Izak Vogelaar zullen de Social Sofa officieel aanbieden aan directeur Jannie van Vugt van Bibliotheek Oosterschelde. Op precies datzelfde moment vinden in de elf andere provincies van Nederland ook feestelijke uitreikingen plaats.

Alle twaalf zijn ze met hun eigen innovatieve project tot de beste in hun provincie uitgeroepen in een landelijke wedstrijd. Het project van de Bibliotheek Oosterschelde heeft gewonnen, omdat het verbindt en innovatief is. Initiatiefnemer Wanda Broos van Bibliotheek Oosterschelde is erg blij met de prijs: “De Social Sofa staat symbool voor verbinding in de wijk en de bewoners van Ter Weel en het tegengaan van sociale verarming. We zijn er trots op dat het bankje nu bij onze Bieb in de Buurt in Krabbendijke staat!”

Het bankje aan de Willem Kosterlaan 1 in Krabbendijke is nu voor iedereen te bewonderen én te gebruiken. Directeur Jannie van Vugt hoopt dat de bewoners van Krabbendijke er niet alleen maar langslopen: “De bank is van iedereen en voor iedereen, net als de Bibliotheek!”