Vestigingen Bibliotheek Oosterschelde tijdelijk gesloten

Gepubliceerd op: 16 maart 2020 09:59

Alle vestigingen van Bibliotheek Oosterschelde en de Taalhuizen zijn tijdelijk gesloten. Nadat we u vrijdag informeerden over het annuleren van alle activiteiten en sluiting van een aantal vestigingen, is de situatie gewijzigd. We vinden het belangrijk om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen ten behoeve van uw en onze gezondheid. Daarom hebben we ervoor gekozen om onze bibliotheken te sluiten t/m 20 mei. Dit heeft gevolgen voor het inleveren van materialen, reserveringen en de activiteiten in de bibliotheken. Daarnaast worden al onze activiteiten tot 1 juni geannuleerd.

Het spijt ons zeer dat we deze maatregelen moeten nemen. We kijken er naar uit om u binnenkort weer te kunnen begroeten. In de tussentijd wijzen we u graag op ons online aanbod verderop in deze mail.

Wat betekent dit voor onze dienstverlening:

• Boeken en materialen thuis

Heeft u boeken of andere materialen van de Bibliotheek in huis? En is de inleverdatum inmiddels verlopen en kunt u niet meer verlengen? Zodra de Bibliotheek weer opengaat, heeft u 3 weken om alle materialen zonder kosten voor telaatgeld in te leveren. Stond er voor 16 maart nog telaatgeld open? Dit bedrag blijft staan.

• Reserveringen

Uw reserveringen kunt u op dit moment niet ophalen, maar ze blijven voor u klaar staan.

• Activiteiten

Alle activiteiten t/m 1 juni zijn afgelast. Heeft u een kaartje gekocht via onze site, dan storten wij dit bedrag automatisch terug. Heeft u via een andere weg een kaartje gekocht, neem dan als de vestigingen weer open zijn, contact op met de medewerkers van de bibliotheekvestiging waar de activiteit zou plaatsvinden.

• Bibliobussen

De bibliobussen rijden niet.

• Lid worden: Dit is online nog steeds mogelijk, klik HIER

Wil je blijven lezen en luisteren dan zijn e-books en luisterboeken een goed alternatief! De online Bibliotheek heeft speciaal nu nieuwe titels aan de luisterboeken toegevoegd. Er zijn ook 100 extra e-books gratis beschikbaar voor iedereen. Ook voor niet leden. Kijk hiervoor op ThuisBieb.

• Taalhuizen

Wil je thuis oefenen met Nederlands lezen, schrijven of luisteren? Of ben je taalvrijwilliger? Neem dan een kijkje op Digi-Taalhuis. Hier vind je interessante tips, spelletjes en informatie om het thuis makkelijker, veiliger en leuker te maken.

• Klantenservice

Voor vragen kunt u op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur terecht bij:secretariaat@bibliotheekoosterschelde.nl of bel 0113-562 626. Kunt u onze telefonische klantenservice niet bereiken, neem dan contact op met onze online klantenservice. maandag t/m zaterdag van 13.00-17.00 uur.

Ook kan er elke middag worden gechat met een medewerker van Bibliotheek Oosterschelde via Facebook Messenger van maandag t/m zaterdag van 13-17 uur, is er een medewerker aanwezig die jouw vragen kan beantwoorden.

We houden u op de hoogte via onze website: www.bibliotheekoosterschelde.nl/corona