ALLE VESTIGINGEN GESLOTEN MAAR AFHAALSERVICE IS MOGELIJK. LET OP: AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN

Alle vestigingen van Bibliotheek Oosterschelde zijn gesloten. Wel blijft het mogelijk om materialen in te leveren en gereserveerde materialen af te halen via onze Afhaalservice met aangepaste openingstijden. Leners die de Bibliotheek niet willen of kunnen bezoeken, kunnen e-books en luisterboeken lenen via de online Bibliotheek.

Afhaalservice Bibliotheek Oosterschelde - Aangepaste openingstijden

Gepubliceerd op: 15 december 2020 20:15

De Bibliotheken en de Bibliobussen in Zeeland moeten weer dicht vanwege de strengere coronamaatregelen. Om onze leden ook de kans te geven om papieren boeken te lenen, start vanaf 16 december de Zeeuwse AfhaalBieb.

Reserveren van boeken
Via de website of Zeeuwse Bibliotheken app kan er, zoals gebruikelijk materiaal online gereserveerd worden. Hier kan gekozen worden uit de beschikbare afhaallocaties. Is het niet mogelijk om online te reserveren? Dan kan er telefonisch een verrassingstasje aangevraagd worden. Hierin zitten 5 boeken van de Bibliotheken in Zeeland. Leners kunnen bij telefonisch reserveren hun voorkeur voor genres en onderwerpen doorgeven.

Afhalen
Leners die boeken gereserveerd hebben krijgen een afhaalbericht met de dag waarop het gereserveerde materiaal klaar staat in de door hen gekozen afhaallocatie. De afhaaltijden staan op de website. De telefonisch aangevraagde tasjes kunnen 3 werkdagen na aanvraag opgehaald worden op het afgesproken afhaalpunt. De boeken zijn bij afhalen al verwerkt op de pas van de lener, waardoor bij het ophalen geen contact nodig is tussen lener en de Bibliotheekmedewerker.

Inleveren
Materialen van de Bibliotheken die nog in het bezit zijn, kunnen ingeleverd worden op de afhaallocaties. Dit kan kosteloos, ook voor materialen waarvan de inlevertermijn verstreken is.

Online Bibliotheek
Leners die de Bibliotheek niet willen of kunnen bezoeken, kunnen e-books en luisterboeken lenen via de Online Bibliotheek.

Afhaallocaties

• Bruinisse
• Burgh-Haamstede
• Zierikzee
• Sint-Annaland (afhaalpunt bij Jumbo)
• Tholen
• Oud-Vossemeer
• Heinkenszand
• 's Gravenpolder
• Goes
• Kruiningen
• Kapelle
• Wemeldinge

Vind hier meer informatie over de aangepaste openingstijden van de genoemde afhaallocaties.

Bibliobussen
De BiblioServicebus en de ColumBus rijden de komende weken niet. Leners van de Bibliobussen kunnen wel boeken thuis reserveren. Er is een speciale bezorgdienst in het leven geroepen in de dorpen waar de bussen doorgaans komen. Tijdens het reserveren kies je de afhaallocatie waar je gebruikelijk je boeken komt lenen. Onze medewerkers nemen telefonisch contact met je op over het bezorgmoment.

Richtlijnen RIVM
In de Bibliotheken zelf gaan de medewerkers de boeken en tasjes klaarzetten. Wanneer leners boeken afhalen zullen zij niet de bibliotheek betreden zoals normaal, maar een afhaalpunt aantreffen. Houd bij het afhalen rekening met de geldende richtlijnen. Mocht het onverwacht druk zijn, wacht dan buiten op gepaste afstand.

Bereikbaarheid Bibliotheek Oosterschelde
Onze klantenservice is per e-mail, telefonisch of via FB Messenger bereikbaar.

e-mail: klantenservice@bibliotheekoosterschelde.nl
telefoon: 0113-562626 op werkdagen van 9.00-12.00 uur.
FB Messenger: op werkdagen van 13.00-17.00 uur.