Resultaat 71 - 80 (van 146)

 • 1e Wereldoorlog herleeft in Bibliotheek

  26 januari 2018

  In de Bibliotheek Oosterschelde is een reizende tentoonstelling te bezichtigen over de 1e wereldoorlog. Het is in 2018 honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog eindigde. De tentoonstelling, bestaande uit panelen met uitleg en foto’s, is tot en met 12 februari gratis te zien in de Bibliotheek Heinkenszand. De tentoonstelling zal vervolgens ‘doorreizen’ naar andere Bibliotheekvestigingen van de Bibliotheek Oosterschelde.

  Bekijk details van 1e Wereldoorlog herleeft in Bibliotheek

 • Poëzieweek in Bibliotheek

  16 januari 2018

  Tijdens de Nederlands-Vlaamse Poëzieweek van 25 januari t/m 31 januari 2018, brengt de Bibliotheek Oosterschelde poëzie op unieke wijze tot leven. In diverse vestigingen van de Bibliotheek Oosterschelde zullen er, gedurende deze periode, doorlopend opnames van gesproken gedichten te beluisteren zijn.

  Bekijk details van Poëzieweek in Bibliotheek

 • Cursus maand januari

  5 januari 2018

  Als lid van een van de Zeeuwse Bibliotheken kun je een jaar lang gratis twee online cursussen volgen. Om een nieuwe hobby te ontdekken of een vreemde taal te leren. Om wegwijs te worden in een computerprogramma of meer te weten over gezondheid en opvoeding. Als bonus krijgt iedere cursist elke maand een korte cursus cadeau. Voor januari zijn dat zelfs 2 cursussen: Slaap en Slaapproblemen.

  Bekijk details van Cursus maand januari

 • Eén jaar Taal(huis)netwerk Oosterschelde

  15 december 2017

  Na één jaar Taalhuis(netwerk) pilot Goes breidde het Taalhuis(netwerk) Oosterschelde zich uit met een Taalhuis(netwerk) op Schouwen-Duiveland, en worden de eerste stappen gezet naar een verbinding met het Taalhuis(netwerk) in de gemeenten Reimerswaal en Borsele. Ook in Tholen komt in het voorjaar 2018 een Taalhuis(netwerk).

  Bekijk details van Eén jaar Taal(huis)netwerk Oosterschelde

 • Nieuw: de Zeeuwse Bibliotheken-app

  11 december 2017

  Al jouw bibliotheekzaken overzichtelijk in 1 app. Met deze handige app kan je onder meer zoeken in de catalogus, boeken reserveren en verlengen en openingstijden van alle vestigingen bekijken.

  Bekijk details van Nieuw: de Zeeuwse Bibliotheken-app

 • Bibliotheek Oosterschelde voldoet uitstekend aan landelijke normen

  7 december 2017

  Bibliotheek Oosterschelde heeft voor de derde maal op rij de officiële landelijke kwaliteitscertificering binnengehaald. De Stichting Certificering Openbare Bibliotheken heeft onlangs voor vier jaar haar goedkeuring gegeven aan de Bibliotheken Borsele, Goes, Kapelle, Reimerswaal, Schouwen-Duiveland en Tholen. Hierdoor mag de Bibliotheek zich opnieuw officieel 'openbare Bibliotheek' blijven noemen.

  Bekijk details van Bibliotheek Oosterschelde voldoet uitstekend aan landelijke normen

 • Bekijk onze laatste nieuwsbrief

  4 december 2017

  Lees onze nieuwsbrief van december. December is begonnen; de laatste maand van het jaar. Ook in deze feestmaand heeft de Bibliotheek weer veel te bieden. Leg bijvoorbeeld een mooie wintervoorraad aan tijdens onze boekverkoop of bekijk in onze vestigingen of catalogus ons aanbod over de feestdagen.

  Bekijk details van Bekijk onze laatste nieuwsbrief

 • Cursus maand december

  1 december 2017

  Als lid van een van de Zeeuwse Bibliotheken kun je een jaar lang gratis twee online cursussen volgen. Om een nieuwe hobby te ontdekken of een vreemde taal te leren. Om wegwijs te worden in een computerprogramma of meer te weten over gezondheid en opvoeding. Als bonus krijgt iedere cursist elke maand een korte cursus cadeau. Voor december zijn dat zelfs 2 cursussen: Geluk en Loslaten.

  Bekijk details van Cursus maand december

 • 14 december start Boekverkoop

  21 november 2017

  Vanaf 14 december kun je weer je slag slaan tijdens onze Boekverkoop met materialen voor volwassenen en kinderen. Leg een leuke winter voorraad aan.

  Bekijk details van 14 december start Boekverkoop

 • Bibliotheek Oosterschelde wint ‘Social Sofa’

  14 november 2017

  De Bibliotheek Oosterschelde heeft een Social Sofa gewonnen met een landelijke wedstrijd. Deze unieke buitenbank, gemaakt van beton en versierd met mozaïek, wordt op 4 december onthuld voor de deur van Bieb in de buurt Krabbendijke, gevestigd in zorgcentrum Ter Weel Krabbendijke aan de Willem Kosterlaan 1. Iedereen is van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. Gedeputeerde Ben de Reu en wethouder Izac Vogelaar zullen de Social Sofa officieel aanbieden aan directeur Jannie van Vugt van Bibliotheek...

  Bekijk details van Bibliotheek Oosterschelde wint ‘Social Sofa’