Resultaat 71 - 80 (van 154)

 • Opening nieuw Leespunt Hansweert

  16 maart 2018

  De Bibliotheek Oosterschelde opent 22 maart een nieuw Leespunt in brede school De Kolk aan Eendracht 1d te Hansweert. De oude locatie in Marie-Oord is inmiddels gesloten.

  Bekijk details van Opening nieuw Leespunt Hansweert

 • Boekenweek in de bieb

  12 maart 2018

  Bij de Bibliotheek Oosterschelde staat tijdens de Boekenweek (10 t/m 18 maart) in het teken van het thema ‘Natuur’. Alle bezoekers ontvangen een kaart van growingpaper. Hiermee kun je zelf een veldboeket kweken. In diverse vestigingen zijn er literaire landkaarten. Op deze uitvouwbare kaart is ons land prachtig vormgegeven in tekst. De twaalf provincies zijn opgetekend uit boekfragmenten die een natuurlandschap omschrijven.

  Bekijk details van Boekenweek in de bieb

 • Bekijk details van Ouders van basisschoolleerlingen gezocht in de gemeente Goes

 • Zeeuwse Bibliotheken bieden ondersteuning bij belastingaangifte

  2 maart 2018

  Vanaf 1 maart 2017 bieden de Zeeuwse Bibliotheken hulp bij het omgaan met de digitale overheid, zoals de belastingaangifte of het aanvragen van toeslagen. Mensen kunnen in de Bibliotheek terecht voor gratis computer- en internetgebruik. Sommige Bibliotheken organiseren ook gratis spreekuren voor hulp bij aangifte. Ook niet-leden van de Bibliotheek kunnen kosteloos gebruikmaken van deze service.

  Bekijk details van Zeeuwse Bibliotheken bieden ondersteuning bij belastingaangifte

 • Bekijk onze laatste nieuwsbrief

  2 maart 2018

  Lees onze nieuwsbrief van februari. Februari is begonnen; met veel mooie activiteiten voor jeugd en volwassenen. Bekijk ook ons nieuwe cursussen - en workshop aanbod.

  Bekijk details van Bekijk onze laatste nieuwsbrief

 • Bekijk onze laatste nieuwsbrief

  2 februari 2018

  Lees onze nieuwsbrief van februari. Februari is begonnen; met veel mooie activiteiten voor jeugd en volwassenen. Bekijk ook ons nieuwe cursussen - en workshop aanbod.

  Bekijk details van Bekijk onze laatste nieuwsbrief

 • Gratis hulp bij solliciteren in Bibliotheken Goes en Zierikzee

  1 februari 2018

  Walk en Talk: het netwerkmoment voor werkzoekenden. Onder de titel Walk & Talk organiseert de Bibliotheek Oosterschelde maandelijks voor werkzoekenden bijeenkomsten op het gebied van werk zoeken en vinden. Hier wordt aan iedereen die van baan wil veranderen of werk zoekt de kans geboden om ervaringen te delen. Bovendien krijgen de deelnemers tips en suggesties van ervaringsdeskundigen en bibliotheekmedewerkers, die helpen om zich goed te presenteren en een geschikte baan te vinden.

  Bekijk details van Gratis hulp bij solliciteren in Bibliotheken Goes en Zierikzee

 • Cursus maand februari

  29 januari 2018

  Als lid van een van de Zeeuwse Bibliotheken kun je een jaar lang gratis twee online cursussen volgen. Om een nieuwe hobby te ontdekken of een vreemde taal te leren. Om wegwijs te worden in een computerprogramma of meer te weten over gezondheid en opvoeding. Als bonus krijgt iedere cursist elke maand een korte cursus cadeau. Voor februari is dat de cursus: Hooggevoeliggheid.

  Bekijk details van Cursus maand februari

 • 1e Wereldoorlog herleeft in Bibliotheek

  26 januari 2018

  In de Bibliotheek Oosterschelde is een reizende tentoonstelling te bezichtigen over de 1e wereldoorlog. Het is in 2018 honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog eindigde. De tentoonstelling, bestaande uit panelen met uitleg en foto’s, is tot en met 12 februari gratis te zien in de Bibliotheek Heinkenszand. De tentoonstelling zal vervolgens ‘doorreizen’ naar andere Bibliotheekvestigingen van de Bibliotheek Oosterschelde.

  Bekijk details van 1e Wereldoorlog herleeft in Bibliotheek

 • Poëzieweek in Bibliotheek

  16 januari 2018

  Tijdens de Nederlands-Vlaamse Poëzieweek van 25 januari t/m 31 januari 2018, brengt de Bibliotheek Oosterschelde poëzie op unieke wijze tot leven. In diverse vestigingen van de Bibliotheek Oosterschelde zullen er, gedurende deze periode, doorlopend opnames van gesproken gedichten te beluisteren zijn.

  Bekijk details van Poëzieweek in Bibliotheek