Resultaat 61 - 70 (van 191)

• Bekijk de nieuwsbrief van april

1 april 2019

Lees onze nieuwsbrief van april; vernieuwde e-booksapp, AVG, hulp bij je belastingaangifte, bijeenkomsten werkzoekenden, cursussen voor volwassenen en ouders, vacatures en gewijzigde openingstijden.

Bekijk details van Bekijk de nieuwsbrief van april

• Mijn Bibliotheek vanaf 1 april ook AVG proof

26 maart 2019

In het kader van de verscherpte privacywetgeving AVG (algemene verordening gegevensbescherming) zijn wij genoodzaakt ons wachtwoordbeleid aan te passen. Hierdoor is het niet meer mogelijk om vanaf 1 april met je geboortedatum als wachtwoord in te loggen bij Mijn Bibliotheek. Wanneer je na 1 april inlogt bij Mijn Bibliotheek, dan zal automatisch worden gevraagd om een nieuw wachtwoord aan te maken.

Bekijk details van Mijn Bibliotheek vanaf 1 april ook AVG proof

• Boekenweek: 'De moeder de vrouw'

25 maart 2019

‘De moeder de vrouw’, dat is het thema van de Boekenweek 2019. Naar een gedicht van Martinus Nijhoff (1894-1953) uit zijn in 1934 verschenen bundel Nieuwe gedichten. Het sonnet roept het beeld op van een vrouw op een schip waarin de ik-persoon zijn eigen moeder meent te herkennen.

Bekijk details van Boekenweek: 'De moeder de vrouw'

• Taalhuis Oosterschelde heeft 398 taalvragers geholpen in 2018!

13 maart 2019

2018: het tweede jaar van het Taalhuisnetwerk op de Bevelanden en dat was ook het eerste jaar dat op Schouwen-Duiveland een Taalhuisnetwerk een heel jaar actief was. Een Taalhuisnetwerk is een taalnetwerkaanpak rondom de aanpak laaggeletterdheid.

Bekijk details van Taalhuis Oosterschelde heeft 398 taalvragers geholpen in 2018!

• 9-jarige Yfke verrast met plek in kinderjury

11 maart 2019

Yfke van Oosten (9) uit Heinkenszand is Senaatslid van de Nederlandse Kinderjury 2019. Dat maakte schrijver Sanne Rooseboom afgelopen woensdag in de Bibliotheek van Heinkenszand bekend.

Bekijk details van 9-jarige Yfke verrast met plek in kinderjury

• Digi Café + van start in Dorpshuis Hansweert

26 februari 2019

Op woensdag 27 februari vindt het eerste Digi Café + plaats in dorpshuis Kaj Munk in Hansweert. Iedereen is welkom van 13.30 tot 15.00 uur - met een digitale vraag, om elkaar te ontmoeten of om gewoon gezellig samen te zijn. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Bekijk details van Digi Café + van start in Dorpshuis Hansweert

• Samenwerkingsverband Taalakkoord officieel

12 februari 2019

Op donderdag 31 januari is het Taalakkoord Zeeland ondertekend door 5 Zeeuwse gemeenten, UWV, Leerwerkloket Zeeland, taalhuizen, taalaanbieders, werkgevers, scholen en welzijnsorganisaties. Het Taalakkoord Zeeland is een initiatief van Leerwerkloket Zeeland, Stichting Lezen en Schrijven en de Zeeuwse taalhuizen en is tot stand gekomen als spin-off van de Werkgeversconferentie Rendement met Taal van 31 januari 2018.

Bekijk details van Samenwerkingsverband Taalakkoord officieel

• Bekijk de nieuwsbrief van februari

30 januari 2019

Lees onze nieuwsbrief van september; met ons nieuwe programma met activiteiten voor het najaar, ons Open Podium, diverse nieuwe cursussen en nog veel meer!

Bekijk details van Bekijk de nieuwsbrief van februari

• Bekijk onze laatste nieuwsbrief

4 januari 2019

Lees onze nieuwsbrief van januari; met ons nieuwe half-jaar programma 2019, nieuwe openingstijden en veel leuke activiteiten voor jong en oud.

Bekijk details van Bekijk onze laatste nieuwsbrief

• Nieuwe activiteiten bij Bibliotheek Oosterschelde

4 januari 2019

Het bruist van de activiteiten in de vestigingen van Bibliotheek Oosterschelde. Alle activiteiten zijn te vinden in het nieuwe programmaboekje van de bieb, dat medio januari beschikbaar is in alle 30 biebvestigingen en online via deze site.

Bekijk details van Nieuwe activiteiten bij Bibliotheek Oosterschelde