Resultaat 61 - 70 (van 146)

3 april 2018

Lees onze nieuwsbrief van april; met veel leuke activiteiten en voordelen voor jong en oud. Bekijk ook ons nieuwe activiteiten aanbod.

• Bibliotheek Heinkenszand start met Taalcafé

26 maart 2018

De Bibliotheek Oosterschelde is, in samenwerking met Taalclub Borsele, een Taalcafé in de Bibliotheek Heinkenszand gestart. Het Taalcafé is een goede plek om te oefenen met de Nederlandse taal en nieuwe mensen te leren kennen. Ook is het een plek waar je ervaringen kunt delen. Het Taalcafé is elke donderdag open van 14.00 – 15.30 uur.

Bekijk details van Bibliotheek Heinkenszand start met Taalcafé

• Opening nieuw Leespunt Hansweert

16 maart 2018

De Bibliotheek Oosterschelde opent 22 maart een nieuw Leespunt in brede school De Kolk aan Eendracht 1d te Hansweert. De oude locatie in Marie-Oord is inmiddels gesloten.

Bekijk details van Opening nieuw Leespunt Hansweert

• Boekenweek in de bieb

12 maart 2018

Bij de Bibliotheek Oosterschelde staat tijdens de Boekenweek (10 t/m 18 maart) in het teken van het thema ‘Natuur’. Alle bezoekers ontvangen een kaart van growingpaper. Hiermee kun je zelf een veldboeket kweken. In diverse vestigingen zijn er literaire landkaarten. Op deze uitvouwbare kaart is ons land prachtig vormgegeven in tekst. De twaalf provincies zijn opgetekend uit boekfragmenten die een natuurlandschap omschrijven.

Bekijk details van Boekenweek in de bieb

• Bekijk details van Ouders van basisschoolleerlingen gezocht in de gemeente Goes

• Zeeuwse Bibliotheken bieden ondersteuning bij belastingaangifte

2 maart 2018

Vanaf 1 maart 2017 bieden de Zeeuwse Bibliotheken hulp bij het omgaan met de digitale overheid, zoals de belastingaangifte of het aanvragen van toeslagen. Mensen kunnen in de Bibliotheek terecht voor gratis computer- en internetgebruik. Sommige Bibliotheken organiseren ook gratis spreekuren voor hulp bij aangifte. Ook niet-leden van de Bibliotheek kunnen kosteloos gebruikmaken van deze service.

Bekijk details van Zeeuwse Bibliotheken bieden ondersteuning bij belastingaangifte

2 maart 2018

Lees onze nieuwsbrief van februari. Februari is begonnen; met veel mooie activiteiten voor jeugd en volwassenen. Bekijk ook ons nieuwe cursussen - en workshop aanbod.

2 februari 2018

• Gratis hulp bij solliciteren in Bibliotheken Goes en Zierikzee

1 februari 2018

Walk en Talk: het netwerkmoment voor werkzoekenden. Onder de titel Walk & Talk organiseert de Bibliotheek Oosterschelde maandelijks voor werkzoekenden bijeenkomsten op het gebied van werk zoeken en vinden. Hier wordt aan iedereen die van baan wil veranderen of werk zoekt de kans geboden om ervaringen te delen. Bovendien krijgen de deelnemers tips en suggesties van ervaringsdeskundigen en bibliotheekmedewerkers, die helpen om zich goed te presenteren en een geschikte baan te vinden.

Bekijk details van Gratis hulp bij solliciteren in Bibliotheken Goes en Zierikzee

• Cursus maand februari

29 januari 2018

Als lid van een van de Zeeuwse Bibliotheken kun je een jaar lang gratis twee online cursussen volgen. Om een nieuwe hobby te ontdekken of een vreemde taal te leren. Om wegwijs te worden in een computerprogramma of meer te weten over gezondheid en opvoeding. Als bonus krijgt iedere cursist elke maand een korte cursus cadeau. Voor februari is dat de cursus: Hooggevoeliggheid.

Bekijk details van Cursus maand februari