Resultaat 51 - 60 (van 186)

 • Verhuizing Bibliotheek Goes uitgesteld

  7 mei 2019

  De Raad van Toezicht van Bibliotheek Oosterschelde heeft de gemeente Goes geïnformeerd dat de verhuizing van de Bibliotheek Goes vooralsnog niet door kan gaan. Het is tot nu toe niet gelukt om het huidige pand aan de Oostwal te verkopen.

  Bekijk details van Verhuizing Bibliotheek Goes uitgesteld

 • Bekijk de nieuwsbrief van mei

  3 mei 2019

  Lees onze nieuwsbrief van april; vernieuwde e-booksapp, AVG, hulp bij je belastingaangifte, bijeenkomsten werkzoekenden, cursussen voor volwassenen en ouders, vacatures en gewijzigde openingstijden.

  Bekijk details van Bekijk de nieuwsbrief van mei

 • Cursus open boek

  2 mei 2019

  Cursus Open boek is bedoeld voor leerkrachten die affiniteit hebben met leesbevordering en de taak van leescoördinator op zich willen nemen. De taak is erop gericht meer eenheid in het leesonderwijs te brengen. De invalshoek van cursus Open boek is dan ook leesbevordering: leesbeleving en –interesse, kennis van jeugdboeken, leesmotivatie en werkvormen.

  Bekijk details van Cursus open boek

 • Workshop striptekenen van bekende striptekenaar

  19 april 2019

  De Bibliotheek Oosterschelde organiseert drie creatieve workshops Striptekenen gegeven door een bekende striptekenaar. De workshops zijn gratis te volgen tijdens de Zeeuwse Uitmarkt op 18 mei op verschillende locaties in Goes.

  Bekijk details van Workshop striptekenen van bekende striptekenaar

 • Ouderavond over het belang van voorlezen

  15 april 2019

  Een specialist van Bibliotheek Oosterschelde vertelt tijdens een aantal informatieve ouderavonden in mei en juni over het belang van voorlezen aan jonge kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. Deelnemers ontvangen een leuk gevulde goodiebag met maar liefst 5 (prenten)boeken, een spelletje en nog meer.

  Bekijk details van Ouderavond over het belang van voorlezen

 • Bekijk de nieuwsbrief van april

  1 april 2019

  Lees onze nieuwsbrief van april; vernieuwde e-booksapp, AVG, hulp bij je belastingaangifte, bijeenkomsten werkzoekenden, cursussen voor volwassenen en ouders, vacatures en gewijzigde openingstijden.

  Bekijk details van Bekijk de nieuwsbrief van april

 • Mijn Bibliotheek vanaf 1 april ook AVG proof

  26 maart 2019

  In het kader van de verscherpte privacywetgeving AVG (algemene verordening gegevensbescherming) zijn wij genoodzaakt ons wachtwoordbeleid aan te passen. Hierdoor is het niet meer mogelijk om vanaf 1 april met je geboortedatum als wachtwoord in te loggen bij Mijn Bibliotheek. Wanneer je na 1 april inlogt bij Mijn Bibliotheek, dan zal automatisch worden gevraagd om een nieuw wachtwoord aan te maken.

  Bekijk details van Mijn Bibliotheek vanaf 1 april ook AVG proof

 • Boekenweek: 'De moeder de vrouw'

  25 maart 2019

  ‘De moeder de vrouw’, dat is het thema van de Boekenweek 2019. Naar een gedicht van Martinus Nijhoff (1894-1953) uit zijn in 1934 verschenen bundel Nieuwe gedichten. Het sonnet roept het beeld op van een vrouw op een schip waarin de ik-persoon zijn eigen moeder meent te herkennen.

  Bekijk details van Boekenweek: 'De moeder de vrouw'

 • Taalhuis Oosterschelde heeft 398 taalvragers geholpen in 2018!

  13 maart 2019

  2018: het tweede jaar van het Taalhuisnetwerk op de Bevelanden en dat was ook het eerste jaar dat op Schouwen-Duiveland een Taalhuisnetwerk een heel jaar actief was. Een Taalhuisnetwerk is een taalnetwerkaanpak rondom de aanpak laaggeletterdheid.

  Bekijk details van Taalhuis Oosterschelde heeft 398 taalvragers geholpen in 2018!

 • 9-jarige Yfke verrast met plek in kinderjury

  11 maart 2019

  Yfke van Oosten (9) uit Heinkenszand is Senaatslid van de Nederlandse Kinderjury 2019. Dat maakte schrijver Sanne Rooseboom afgelopen woensdag in de Bibliotheek van Heinkenszand bekend.

  Bekijk details van 9-jarige Yfke verrast met plek in kinderjury