Resultaat 51 - 60 (van 191)

 • Spannende Boeken Weken in de bieb

  28 mei 2019

  Dit jaar staan de Spannende Boeken Weken in het teken van vakantielezen: lekker ontspannen met een stapeltje spanning. Je vakantie begint met boeken! En dus is de Bibliotheek de eerste bestemming om een flinke stapel thrillers mee te nemen. Die extra bagagekosten neem je dan maar voor lief!

  Bekijk details van Spannende Boeken Weken in de bieb

 • VakantieBieb 2019

  27 mei 2019

  Je vakantie wordt nog leuker met de VakantieBieb. Met de VakantieBieb-app neem je 50 e-books overal met je mee. Ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Er is van alles wat: spanning, chicklit, literatuur en informatief. De VakantieBieb opent op 1 juni voor kinderen en jongeren. Op 1 juli komen de e-books voor volwassenen erbij. Alvast veel leesplezier!

  Bekijk details van VakantieBieb 2019

 • Digibasis: kennismaken met de digitale wereld

  21 mei 2019

  In deze digitale tijd is een computer of laptop haast onmisbaar. Overheidsinstanties of banken verwijzen vaak naar hun website wanneer je iets wilt regelen. Daarnaast bieden deze apparaten ontspanning: je kunt een spelletje spelen, een e-mail schrijven aan een (klein)king of familielid of op internet informatie opzoeken over een interessant onderwerp.

  Bekijk details van Digibasis: kennismaken met de digitale wereld

 • Gewijzigde openingstijden

  20 mei 2019

  In verband met de komende feestdagen zijn alle vestigingen (indien van toepassing) van de Bibliotheek Oosterschelde gesloten op:

  Bekijk details van Gewijzigde openingstijden

 • Taalhuis Oosterschelde zoekt taalvrijwilligers

  13 mei 2019

  Taalhuis Oosterschelde zoekt taalvrijwilligers om mensen te begeleiden die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen. Om taalvrijwilliger te worden hoeft iemand zelf geen taalwonder te zijn, wel zijn geduld en plezier in het helpen van mensen belangrijk. De begeleiding is één op één of in groepjes.

  Bekijk details van Taalhuis Oosterschelde zoekt taalvrijwilligers

 • Verhuizing Bibliotheek Goes uitgesteld

  7 mei 2019

  De Raad van Toezicht van Bibliotheek Oosterschelde heeft de gemeente Goes geïnformeerd dat de verhuizing van de Bibliotheek Goes vooralsnog niet door kan gaan. Het is tot nu toe niet gelukt om het huidige pand aan de Oostwal te verkopen.

  Bekijk details van Verhuizing Bibliotheek Goes uitgesteld

 • Bekijk de nieuwsbrief van mei

  3 mei 2019

  Lees onze nieuwsbrief van april; vernieuwde e-booksapp, AVG, hulp bij je belastingaangifte, bijeenkomsten werkzoekenden, cursussen voor volwassenen en ouders, vacatures en gewijzigde openingstijden.

  Bekijk details van Bekijk de nieuwsbrief van mei

 • Cursus open boek

  2 mei 2019

  Cursus Open boek is bedoeld voor leerkrachten die affiniteit hebben met leesbevordering en de taak van leescoördinator op zich willen nemen. De taak is erop gericht meer eenheid in het leesonderwijs te brengen. De invalshoek van cursus Open boek is dan ook leesbevordering: leesbeleving en –interesse, kennis van jeugdboeken, leesmotivatie en werkvormen.

  Bekijk details van Cursus open boek

 • Workshop striptekenen van bekende striptekenaar

  19 april 2019

  De Bibliotheek Oosterschelde organiseert drie creatieve workshops Striptekenen gegeven door een bekende striptekenaar. De workshops zijn gratis te volgen tijdens de Zeeuwse Uitmarkt op 18 mei op verschillende locaties in Goes.

  Bekijk details van Workshop striptekenen van bekende striptekenaar

 • Ouderavond over het belang van voorlezen

  15 april 2019

  Een specialist van Bibliotheek Oosterschelde vertelt tijdens een aantal informatieve ouderavonden in mei en juni over het belang van voorlezen aan jonge kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. Deelnemers ontvangen een leuk gevulde goodiebag met maar liefst 5 (prenten)boeken, een spelletje en nog meer.

  Bekijk details van Ouderavond over het belang van voorlezen