Resultaat 131 - 140 (van 146)

 • Minister Bussemaker lanceert campagne ‘de Bibliotheek maakt je rijker’

  17 oktober 2016

  Op 13 oktober lanceerde minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) de campagne ‘De Bibliotheek maakt je rijker’ samen met voorzitter Marleen Barth van de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB). De Bibliotheek is er voor iedereen en is dè partner in persoonlijke ontwikkeling. Voor iedereen is er wat te halen waar je verder mee komt. Met de nieuwe koers zetten openbare Bibliotheken zich in om de samenleving vaardiger, vindingrijker en creatiever te maken. De campagne ‘De Bibliotheek...

  Bekijk details van Minister Bussemaker lanceert campagne ‘de Bibliotheek maakt je rijker’

 • Bibliotheek Oosterschelde wint RESET-Award

  14 oktober 2016

  De Zeeuwse Bibliotheek Oosterschelde wist het beste opnieuw te beginnen en wint daarom de RESET-award. Het Amsterdamse consultancybureau Over/Nieuw weet alles van opnieuw beginnen en reikt de prijs daarom jaarlijks uit aan innovatieve bedrijven met een maatschappelijke missie. Bibliotheek Oosterschelde wordt geroemd omdat het laaggeletterdheid aanpakt door scholen te bezoeken, financiering anders organiseert en ook nieuwe media aan zo’n 7.000 Zeeuwse kinderen onderwijst. Daarmee lijkt er een nieuwe...

  Bekijk details van Bibliotheek Oosterschelde wint RESET-Award

 • Kinderboekenweek "Voor altijd jong"

  1 oktober 2016

  Opa's en oma's staan van 5 tot en met 16 oktober centraal tijdens de 62e Kinderboekenweek. Bibliotheek Oosterschelde organiseert in deze periode activiteiten die (voor)lezen, (groot)ouders, kleinkinderen, én mooie kinderboeken samenbrengen. Voor iedereen die van verhalen houdt, zowel leden als niet-leden van de Bibliotheek.

  Bekijk details van Kinderboekenweek "Voor altijd jong"

 • Nieuwe openingstijden Bibliotheek Heinkenszand

  26 september 2016

  Per 1 oktober worden de openingstijden van de Bibliotheek Heinkenszand aangepast. De Bibliotheek is dan iedere dag een halfuur langer open namelijk tot 17.00 uur en de zaterdagmiddag verhuist naar de zaterdagochtend. Gedurende de middagen is er dagelijks een medewerker aanwezig.

  Bekijk details van Nieuwe openingstijden Bibliotheek Heinkenszand

 • Magazine BIEB met (voor)leestips voor ouders!

  23 september 2016

  Lees online het BIEB magazine van de Bibliotheek; het staat vol met interessante tips & trucs over (voor)lezen en nog veel meer.

  Bekijk details van Magazine BIEB met (voor)leestips voor ouders!

 • Bibliotheekservice Tholen uitgebreid

  16 september 2016

  Gebruikers van Bieb in de Buurt op Tholen die lid zijn van de Bibliotheek Oosterschelde kunnen voortaan bij alle Bieb in de buurt locaties terecht voor het afhalen en retourneren van hun gereserveerde materialen. Daarmee is deze service met ingang van september uitgebreid van drie naar alle negen locaties.

  Bekijk details van Bibliotheekservice Tholen uitgebreid

 • Stem nu! op het Team Leesconsulenten

  9 september 2016

  Onze collega Saskia den Otter heeft het team Leesconsulenten opgegeven voor deze award, omdat dit team 'overnieuw' is begonnen met als doel om kinderen te bereiken. Het team leesconsulenten heeft niet gewacht tot kinderen naar de Bibliotheek kwamen, maar zoekt kinderen actief op in de klas. Lees in het interview met Saskia over de manier waarop deze vernieuwing tot stand is gekomen.

  Bekijk details van Stem nu! op het Team Leesconsulenten

 • Nieuwe openingstijden Bibliotheken Lewedorp, Ovezande en ‘s-Heerenhoek

  29 augustus 2016

  De Bibliotheken (leespunten) Lewedorp, Ovezande en ’s-Heerenhoek starten na de zomervakantie, vanaf 5 september, met nieuwe openingstijden.

  Bekijk details van Nieuwe openingstijden Bibliotheken Lewedorp, Ovezande en ‘s-Heerenhoek

 • Nieuwe openingstijden Bibliotheek Wemeldinge

  25 augustus 2016

  Vanaf 5 september 2016 hanteert de Bibliotheek in Wemeldinge nieuwe openingstijden. De Bibliotheek Oosterschelde wil met deze verandering beter aansluiten bij de openingstijden van Optisport, die sinds mei 2016 het dorpshuis De Wemel in Wemeldinge exploiteren.

  Bekijk details van Nieuwe openingstijden Bibliotheek Wemeldinge

 • Bibliotheek Kapelle opent de schatkamer

  22 augustus 2016

  Op maandag 5 september opent de vernieuwde (en verhuisde) Bibliotheek in ’t Saamdeel aan de Vroonlandseweg 49A haar deuren. De Bibliotheek is geopend op: maandag tot en met donderdag van 13.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 13.30 tot 20.00 uur.

  Bekijk details van Bibliotheek Kapelle opent de schatkamer