Resultaat 121 - 130 (van 130)

• Stem nu! op het Team Leesconsulenten

9 september 2016

Onze collega Saskia den Otter heeft het team Leesconsulenten opgegeven voor deze award, omdat dit team 'overnieuw' is begonnen met als doel om kinderen te bereiken. Het team leesconsulenten heeft niet gewacht tot kinderen naar de Bibliotheek kwamen, maar zoekt kinderen actief op in de klas. Lees in het interview met Saskia over de manier waarop deze vernieuwing tot stand is gekomen.

Bekijk details van Stem nu! op het Team Leesconsulenten

• Nieuwe openingstijden Bibliotheken Lewedorp, Ovezande en ‘s-Heerenhoek

29 augustus 2016

De Bibliotheken (leespunten) Lewedorp, Ovezande en ’s-Heerenhoek starten na de zomervakantie, vanaf 5 september, met nieuwe openingstijden.

Bekijk details van Nieuwe openingstijden Bibliotheken Lewedorp, Ovezande en ‘s-Heerenhoek

• Nieuwe openingstijden Bibliotheek Wemeldinge

25 augustus 2016

Vanaf 5 september 2016 hanteert de Bibliotheek in Wemeldinge nieuwe openingstijden. De Bibliotheek Oosterschelde wil met deze verandering beter aansluiten bij de openingstijden van Optisport, die sinds mei 2016 het dorpshuis De Wemel in Wemeldinge exploiteren.

Bekijk details van Nieuwe openingstijden Bibliotheek Wemeldinge

• Bibliotheek Kapelle opent de schatkamer

22 augustus 2016

Op maandag 5 september opent de vernieuwde (en verhuisde) Bibliotheek in ’t Saamdeel aan de Vroonlandseweg 49A haar deuren. De Bibliotheek is geopend op: maandag tot en met donderdag van 13.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 13.30 tot 20.00 uur.

Bekijk details van Bibliotheek Kapelle opent de schatkamer

• Rooster Biblioservicebus wijzigt 1 september

15 augustus 2016

Vanaf 1 september 2016 zijn er wijzigingen in de route van de Biblioservicebus in Sirjansland, Oosterland en Ouwerkerk. Door het sluiten van de basisscholen in Sirjansland en Ouwerkerk worden de routes van de Bibliobussen herzien. Ook voor Driewegen en Hoedekenskerke wijzigt de route per 1 september. Per 1 september zal de Biblioservicebus in Kattendijke niet meer rijden. De gemeente is tot dit besluit gekomen omdat er relatief weinig gebruik van deze halteplaats van de Biblioservicebus wordt gemaakt.

Bekijk details van Rooster Biblioservicebus wijzigt 1 september

• Per 1 september stopt Biblioservicebus in Kattendijke

15 augustus 2016

Vanaf 1 september 2016 komt de halteplaats van de Biblioservicebus in Kattendijke te vervallen. De laatste keer dat de Biblioservicebus in Kattendijke komt is dinsdag 30 augustus.

Bekijk details van Per 1 september stopt Biblioservicebus in Kattendijke

• Bibliotheek Kapelle verhuist eind augustus naar ‘t Saamdeel

3 augustus 2016

Vanaf 15 augustus is de Bibliotheek gesloten vanwege de verhuizing. Op maandag 5 september heropent de Bibliotheek in ’t Saamdeel haar deuren. Een moderne en kleurrijke Bibliotheek met een nieuw interieur, een aantrekkelijke collectie en meer ruimte om te verblijven en te werken. Vrijdag 23 september is er een feestelijk programma in de vorm van een open huis.

Bekijk details van Bibliotheek Kapelle verhuist eind augustus naar ‘t Saamdeel

• Samenwerking Belastingdienst en Openbare Bibliotheek

18 maart 2016

In diverse media is te lezen dat er een convenant getekend is tussen de Belastingdienst en de Openbare bibliotheken. De Bibliotheek gaat een rol spelen bij het ondersteunen van burgers bij het digitaal zaken doen met de overheid.

Bekijk details van Samenwerking Belastingdienst en Openbare Bibliotheek

• Ontdek Duitsland tijdens de Boekenweek in de Bibliotheek

7 maart 2016

Van 12 t/m 20 maart is het Boekenweek en besteden wij, de Bibliotheek Oosterschelde, aandacht aan boeken, schrijvers, cultuur en geschiedenis van ons buurland Duitsland. Nederland en Duitsland worden steeds betere vrienden. Er is steeds meer waardering over en weer. Daarom is dit jaar het thema van de Boekenweek: ‘Duitsland, was ich nog zu sagen hätte’.

Bekijk details van Ontdek Duitsland tijdens de Boekenweek in de Bibliotheek

• Winnaars voorronde voorleeswedstrijd bekend

20 januari 2016

Dit jaar werd de voorronde op een nieuwe manier gehouden. Van de voorleeskampioenen werden filmpjes gemaakt en naar Bibliotheek Oosterschelde gemaild. Het niveau van de voorlezers lag ook dit jaar weer erg hoog. Goed voorbereid zaten zij klaar, vaak op hele leuke voorleesplekken en voorleesstoelen, om op film vastgelegd te worden.

Bekijk details van Winnaars voorronde voorleeswedstrijd bekend