Resultaat 111 - 120 (van 148)

• Nieuw in ‘Mijn Bibliotheek’

27 maart 2017

Je kunt nu je persoonlijke gegevens aanpassen in Mijn Bibliotheek zoals e-mailadres, telefoonnummer en woonadres.

Bekijk details van Nieuw in ‘Mijn Bibliotheek’

• Bibliotheek Oosterschelde werkt samen met Prokino

24 maart 2017

Dankzij een samenwerking tussen Kinderdagverblijf Prokino en Bibliotheek Oosterschelde, heeft Prokino nu 3 opgeleide voorleescoördinatoren. Zij hebben de cursus ‘Voorleescoördinator in de kinderopvang’ gevolgd en hebben hiervoor een certificaat ontvangen. Tijdens deze cursus, die onderdeel uitmaakt van het project ‘BoekStart in de Kinderopvang’, schrijven de cursisten een leesplan, leren met een iPad werken rondom digitale prentenboeken, apps en uitbreiding woordenschat en richten een fysieke...

Bekijk details van Bibliotheek Oosterschelde werkt samen met Prokino

• Verboden en verleidelijke boeken in de Bibliotheek

17 maart 2017

De Boekenweek staat dit jaar in het teken van ‘Verboden vruchten’. Kom naar de Bibliotheek Oosterschelde tijdens de Boekenweek, van 25 maart t/m 2 april 2017, want bij diverse vestigingen zijn er presentaties te vinden met verboden en verleidelijke boeken. Bezoek de lezing van ontdekkingsreizigster, schrijfster én fotograaf Arita Baaijens op 27 maart in de Bibliotheek Goes of volg een gratis schrijfworkshop in Scherpenisse op 29 maart.

Bekijk details van Verboden en verleidelijke boeken in de Bibliotheek

• Bekijk onze laatste nieuwsbrief

27 februari 2017

Lees onze nieuwsbrief van maart en blijf op de hoogte van het laatste landelijke - en plaatselijke nieuws, handige tips en leuke acties zoals gratis workshops, lezingen en demonstraties.

Bekijk details van Bekijk onze laatste nieuwsbrief

• Zeeuwse Bibliotheken bieden ondersteuning bij belastingaangifte

23 februari 2017

Vanaf 1 maart 2017 bieden de Zeeuwse Bibliotheken hulp bij het omgaan met de digitale overheid, zoals de belastingaangifte of het aanvragen van toeslagen. Mensen kunnen in de Bibliotheek terecht voor gratis computer- en internetgebruik. Ook niet-leden van de Bibliotheek kunnen kosteloos gebruikmaken van deze service.

Bekijk details van Zeeuwse Bibliotheken bieden ondersteuning bij belastingaangifte

• Interactieve ochtend voor kids in de Bibliotheek

20 februari 2017

Er worden in maart en april weer leuke, gezellige Boekstartochtenden voor kinderen van 0-4 jaar georganiseerd in diverse vestigingen van de Bibliotheek Oosterschelde. Deze ochtenden, bedoeld voor ouder/opa/oma/oppas én kind, staat in het teken van de Media Ukkie Dagen. Tijdens deze gratis ochtenden wordt er een verhaal voorgelezen en kunnen de kinderen samen met hun begeleider leuke apps op een tablet uitproberen.

Bekijk details van Interactieve ochtend voor kids in de Bibliotheek

• Luisteren voor je lijst

15 februari 2017

Met de gratis LuisterBieb app van de Bibliotheek kunnen eindexamenkandidaten nu ook een boek luisteren voor hun literatuurlijst. Van Jan Terlouw tot Kees van Kooten, van Tommy Wieringa tot Harry Mulisch.

Bekijk details van Luisteren voor je lijst

• In gesprek met Eric Wiebes in Bibliotheek Goes

10 februari 2017

Op woensdag 15 februari gaat staatssecretaris Eric Wiebes in gesprek met bewoners van Zeeland over de arbeidsmarkt en de positie van Zzp’ers. Er zijn meer dan één miljoen Zzp’ers in Nederland. Eric Wiebes gaat graag in gesprek over de kans en bedreigingen die dit met zich meebrengt. De bijeenkomst vindt plaats in de Bibliotheek Goes aan de Oostwal in Goes, van 11.30 tot 13.00 uur

Bekijk details van In gesprek met Eric Wiebes in Bibliotheek Goes

• Finale voorleeswedstrijd Bibliotheek Oosterschelde

7 februari 2017

Op woensdagmiddag 15 februari organiseren Bibliotheek Oosterschelde en de Walcherse bibliobussen de lokale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Onder toeziend oog van een groot publiek en van een strenge jury, zetten 10 leerlingen uit de Oosterschelderegio hun beste (voorlees)beentje voor. De jury bestaat uit kinderboekenschrijfster Anneriek van Heugten, PZC-journalist Martijn de Koning en Heidi de Jonge van Bibliotheek Oosterschelde.

Bekijk details van Finale voorleeswedstrijd Bibliotheek Oosterschelde

• Heel Zeeland Digivaardig