ALLE VESTIGINGEN GESLOTEN MAAR AFHAALSERVICE IS MOGELIJK. LET OP: AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN

Alle vestigingen van Bibliotheek Oosterschelde zijn gesloten. Wel blijft het mogelijk om materialen in te leveren en gereserveerde materialen af te halen via onze Afhaalservice met aangepaste openingstijden. Leners die de Bibliotheek niet willen of kunnen bezoeken, kunnen e-books en luisterboeken lenen via de online Bibliotheek.

Iedereen tot 18 jaar kan gratis lid worden van de Bibliotheek. Als jeugdlid mag je veel materiaal per keer lenen bij al onze vestigingen.


 • 0-6 jaar: samen lezen is leuk en je kind pikt veel op

  Voelboekjes, knisperboekjes, prentenboeken en boekjes met liedjes op cd. Er is echt van alles te leen voor je baby, peuter of kleuter. Samen een boek lezen is leuk voor ouder en kind. Je kind pikt er een heleboel van op en zet zo de eerste stappen naar zelf leren lezen. Is je kind al wat groter, dan kun je samen nieuwsgierig zijn en lekker neuzen tussen de boeken over dieren, lichaam, natuur of bijvoorbeeld vervoermiddelen. En wist je dat er ook voorleesmiddagen zijn?

 • 6-12 jaar: een paradijs vol boeken, films en meer

  Ga je naar school, dan leer je zelf lezen. Bij ons vind je heel veel
  leuke oefenboekjes. Sowieso is de bibliotheek voor jou een paradijs vol boeken, strips, films en muziek. Kasten vol met grappige en spannende boeken om zelf te lezen, maar je laten voorlezen blijft ook leuk. Ga je een spreekbeurt of werkstuk maken? We hebben boeken over zo’n beetje alles en helpen je graag als je nog geen onderwerp weet.

 • 12-18 jaar: of je nu boekenwurm bent of niet

  Of je nu een boekenwurm bent of niet, bij de bibliotheek kun je echt je hart ophalen. Er is een megacollectie om in te verdwalen. Van romans tot stripboeken en graphic novels. Van chicklits tot bladmuziek en informatieve boeken. En duizenden films. Je kunt bij ons ook gratis terecht om te oefenen voor je theorie-examen. Zoek je een plek om ongestoord huiswerk te maken? Ook daarvoor ben je welkom. Er is in bijna alle vestigingen gratis wifi.


Wat houdt een Jeugdpas in?

Ben je tussen de 0 en 18 jaar oud? Dan krijg je van ons een gratis Jeugdpas.

Gratis en onbeperkt lenen


Met de Jeugdpas kun je gratis en onbeperkt lenen, verlengen en reserveren
, waarbij je maximaal 10 materialen thuis mag hebben. Leners vanaf 14 jaar mogen maximaal 15 materialen in huis hebben.

Als je voor een werkstuk of leeslijst boeken nodig hebt uit de volwassen collectie, mag je ook die boeken meenemen als je 9 jaar of ouder bent.

Vanaf 9 tot 14 jaar kun je met je Jeugdpas in maximaal 5 volwassen informatieve boeken lenen en maximaal 2 romans.

Vanaf 14 tot 18 jaar mag je maximaal 5 volwassenen informatieve boeken lenen en maximaal 5 romans.

E-books en luisterboeken
Daarnaast kun je gratis e-books en luisterboeken lenen via www.onlinebibliotheek.nl. Je kunt tot 10 e-books en luisterboeken tegelijk lenen en deze leen je voor 3 weken. Er is een speciale jeugd e-bookscollectie en e-books van Lezen voor de lijst. Meer informatie kun je hier vinden.

Lid worden?
Je kunt hier online lid worden. Na inschrijving sturen we je een tijdelijk pasnummer toe, waarmee je direct kunt reserveren. Maar let op: hier kun je nog geen e-books mee lenen. Binnen een paar werkdagen wordt je persoonlijke Bibliotheekpas thuisgestuurd.

Of kom tijdens onze openingstijden naar een bemande Bibliotheek, dan kun je meteen na je inschrijving lenen! Dan heb je wel een geldig legitimatiebewijs, van jezelf of van je ouders nodig!