Tholen

Informatie

Bibliotheek Oosterschelde in gemeente Tholen

Bibliotheek Oosterschelde heeft het gebruik van de verschillende soorten vestigingen op Tholen geĆ«valueerd en op basis hiervan de keuzes gemaakt om te behouden wat het meest gebruikt wordt, te gaan uitbreiden waar vraag is en te veranderen waar noodzakelijk. 

Wat er gaat veranderen lees je op deze pagina.

FAQ verhuizing

Heb je nog vragen rondom de verhuizing van Bibliotheek Tholen? Lees hier onze veel gesteldevragen.

Lees meer

Tholen-stad

De verbouwing van de Brede School nadert zijn einde. We hebben de sleutel inmiddels ontvangen en zijn druk bezig met het inrichten van de nieuwe Bibliotheek. De kasten en andere meubels staan er al en we kunnen niet wachten om deze te gaan vullen met alle boeken!

Eind juli wordt alles verhuisd van het gemeentehuis naar de nieuwe locatie. Van 19 juli zijn we gesloten en op maandag 2 augustus hopen we voor de eerste keer open te gaan.

Sint-Annaland

In Sint-Annaland is een volledig vernieuwde Bibliotheekvestiging in de brede school gerealiseerd met een ruime collectie. Er zullen meer activiteiten voor volwassenen en jeugd worden georganiseerd. Daar is al een begin mee gemaakt in samenwerking met partners, zoals Anna Zorgt en Jij op Tholen. Ruimere openingstijden en nieuwe inrichting zorgen ervoor dat de Bibliotheek een nog fijnere plek is om te zijn. 

Vrijwillige medewerkers gezocht

Wil jij een verschil maken in onze samenleving? Steek je graag de handen uit de mouwen? Heb je hart voor de Bibliotheek? Word dan vrijwillige medewerker bij de Bibliotheek Oosterschelde! Voor de locatie Tholen zoeken we nog een gastheer/vrouw voor de donderdagmorgen/middag en de vrijdagmiddag.

Meer informatie

De AfhaalBieb

Deze gratis afhaalservice voor leden van Bibliotheek Oosterschelde vind je in voor jou bekende plekken in de omgeving. Bijvoorbeeld in het tankstation of bij de supermarkt. Hier staan geen boeken om uit te zoeken, maar kun je alleen boeken en andere materialen afhalen. Bestel een boek, dvd, cd en/of luisterboek via onze website en je bestelling wordt bezorgd bij een AfhaalBieb of andere locatie naar keuze. Afhaallocaties vind je in: Anna-Jacobapolder, Scherpenisse, Stavenisse, Poortvliet en Sint-Annaland (jumbo).

Bieb in de buurt punten

De Bieb in de buurt in de gemeente Tholen biedt een compacte, actuele en wisselende boekencollectie voor volwassenen. De boeken kunnen zonder registratie en boetevrij worden gebruikt. Heb je na 3 of 6 weken je boek uit, dan zet je het weer terug in de Bieb in de buurt boekenkast. Verder is de Bieb in de buurt een ontmoetingsplek met een krant, tijdschriften en een (digitale) leestafel met een tablet en een internetcomputer. Bieb in de buurt punten vind je in: Tholen-stad, Sint-Maartensdijk, Sint Philipsland en Oud-Vossemeer.

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met mevrouw I. Schout, coƶrdinator Bieb in de buurt Tholen via bidbtholen@bibliotheekoosterschelde.nl of telefoon 0113 56 26 26.