Let op: Wij werken met aangepaste openingstijden. Het dragen van een mondkapje en 1,5 meter afstand houden zijn verplicht.

Collectie nieuwe Bibliotheek Goes

Met de verhuizing van Bibliotheek Goes verandert er van alles, niet alleen de locatie, maar ook de ruimte. De indeling creëert een intieme sfeer in een open ruimte, waar veel plek is voor activiteiten. Ook in de collectie veranderen er een aantal dingen, maar wat merken onze klanten hiervan?

Van collectie naar connectie

In het huidige pand staan de boeken centraal, de ruimte staat vol kasten. Met de verhuizing naar het Kolveniershof willen we juist de klant centraal stellen. Daarom zijn de kasten langs de wanden geplaatst met in het midden veel ruimte voor activiteiten en samenzijn. In deze kasten vind je zoals altijd een uitgebreide collectie jeugd- en volwassenboeken, fictie en non-fictie.

Midden in de Bibliotheek is een ruimte waar we activiteiten gaan organiseren. Hier rondom staat ook nog collectie zoals het Makkelijk Lezen Plein (MLP), een collectie speciaal voor kinderen die lezen lastig vinden. En een meertalige collectie voor kinderen en volwassenen. 

Bij het samenstellen van de collectie voor de nieuwe Bibliotheek wordt er ook gekeken naar dubbele en oudere exemplaren om te verwijderen. Zo wordt er gezorgd voor een zeer actueel aanbod. Ook al verkleint de collectie iets ten opzichte van de huidige, zal dit voor onze leden weinig verschil maken. De boeken die niet mee verhuizen, zijn niet verdwenen. Je kunt deze nog steeds reserveren, via de website of app, bij een andere vestiging en in Goes afhalen. 

Bladmuziek en andere materialen

Naast boeken kun je ook terecht voor andere media in de Bibliotheek. De huidige collectie bladmuziek wordt goed bekeken door docenten van de muziekschool en een specialist van de ZB. De uitgekozen bladmuziek krijgt een mooie plek in de nieuwe Bibliotheek en is ook beschikbaar om uit te lenen. Ook de collectie dvd’s verhuist mee naar het Kolveniershof met een iets geslonken aanbod.

Kortom, in de nieuwe Bibliotheek is er altijd iets vinden voor jou!