Let op: Wij werken met aangepaste openingstijden. Het dragen van een mondkapje en 1,5 meter afstand houden zijn verplicht.

Horeca in de nieuwe Bibliotheek

In de nieuwe Bibliotheek Goes komt een horecagedeelte waar bezoekers kunnen genieten van een heerlijk menu. De horeca heeft een duurzaam concept en wordt geleid door Ivo van de Walle. Dit vormt een mooie aanvulling op de overige activiteiten binnen de nieuwe Bibliotheek.

Een jaar geleden was Ivo nog volop bezig met restaurant Stoom in Middelburg, dat is gesloten in verband met langdurige renovatie van het station. Met veel energie en zin gaat hij aan de slag in een “nieuwe, fantastische en inspirerende werkomgeving”, zoals hij zelf zegt. Na bekendmaking van de plannen en tekeningen was hij gelijk enthousiast. Een ‘carte blanche’ als het gaat om de invulling van de horeca, waar zijn hart sneller van gaat kloppen!

Menukaart

Als eerste Bibliotheek in Nederland en horecavoorziening in Zeeland gaat Bibliotheek Goes een 100% plantaardige kaart voeren! Ivo heeft daar al veel ervaring mee opgedaan in Stoom, de kaart daar bestond voor 80% uit plantaardige producten.

Veel van de gebruikte producten hebben een Zeeuwse komaf; fijn, dichtbij huis en dus weinig belasting op het milieu in verband met transport. Zeeland biedt zoveel mooie producten dat het logisch is om eerst in je eigen achtertuin te gaan kijken. In de Bibliotheek gaan we werken met mooie, lokale producten zoals brood bereid met Oosterscheldewater van bakkerij Spelt uit Bruinisse. De koffie wordt gebrand door de ambachtelijke koffiebranderij Woodstock uit Kwadendamme.

En wat te denken van een verrassend lekkere, biologische limonade bereid met de siropen van Searoop? Als het weer kouder wordt kun je terecht voor een soep gemaakt van Zeeuwse uien, op smaak gebracht met gedroogd zeewier uit de Oosterschelde, samen met een heerlijke boterham van bakkerij Spelt.

Kortom: een echte Zeeuwse Bibliotheek in het hart van Zeeland mét het hart van Zeeland!