Taalvisite

Educatie

Wat is Taalvisite

Taalvisite richt zich op het verkleinen van taalachterstand bij kinderen tussen de 2 en 12 jaar. Taalvisitevrijwilligers gaan 15 keer een uur bij een gezin 'op visite'. Zij lezen de kinderen (interactief) voor en ondernemen allerlei taalactiviteiten.

Lees meer

Voor scholen en kinderdagverblijven

Gezinnen worden aangemeld via de basisscholen en kinderdagverblijven. Het aanmeldformulier wordt ingevuld door ouders samen met school of kinderdagverblijf.

Cijfers en ervaringen

Door slechts 15 minuten (voor)lezen per dag neemt de woordenschat gemiddeld toe met 1000 nieuwe woorden per jaar. De grootste winst is dat kinderen plezier in lezen krijgen. Hierdoor gaan de kinderen automatisch meer lezen wat een enorme taalwinst en vergroting van de woordenschat oplevert.

Contact

Voor meer informatie over Taalvisite, kun je contact opnemen met de coördinator Taalvisite via onderstaande button of via 06-20308823.

Uitleg Taalvisite

Meer weten over Taalvisite en de ervaring van de gezinnen en vrijwilligers?
Kijk hieronder het filmpje van Dok Delft.

Het verhaal van Lisa

Lisa groeit op in een taalarm gezin heeft nooit leren lezen of schrijven. Een verhaal dat aanspoort om laaggeletterdheid in Nederland tegen te gaan en ieder hierin zijn rol te laten pakken.