Taalvisite richt zich op het verkleinen van taalachterstand bij kinderen tussen de 2 en 12 jaar. Taalvisitevrijwilligers gaan 15 keer een uur bij een gezin 'op visite'. Zij lezen de kinderen (interactief) voor en ondernemen allerlei taalactiviteiten.
Gezinnen worden aangemeld via de basisscholen en kinderdagverblijven. Het aanmeldformulier wordt ingevuld door ouders samen met school of kinderdagverblijf.
Door slechts 15 minuten (voor)lezen per dag neemt de woordenschat gemiddeld toe met 1000 nieuwe woorden per jaar. De grootste winst is dat kinderen plezier in lezen krijgen. Hierdoor gaan de kinderen automatisch meer lezen wat een enorme taalwinst en vergroting van de woordenschat oplevert.
Voor meer informatie over Taalvisite, kun je contact opnemen met de coördinator Taalvisite via onderstaande button of via 06-20308823.
Op dit moment zijn we actief op zoek naar vrijwilligers voor Taalvisite. Bij Taalvisite helpen enthousiaste taalvisitevrijwilligers kinderen en hun ouders om taalachterstand te verkleinen. De betrokkenheid van deze taalvisitevrijwilligers maakt van Taalvisite een groot succes!
Meer weten over Taalvisite en de ervaring van de gezinnen en vrijwilligers?
Kijk hieronder het filmpje van Dok Delft.
Lisa groeit op in een taalarm gezin heeft nooit leren lezen of schrijven. Een verhaal dat aanspoort om laaggeletterdheid in Nederland tegen te gaan en ieder hierin zijn rol te laten pakken.