Hugo Borst

18 april 2016, van 19:30 tot 22:00 | Theater de Mythe, Bleekveld 1, 4461 DD Goes

Kosten: € 12,50,- en € 10,00 voor bibliotheekleden (Voordeel met je Biebpas)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Hugo Borst te gast in theater de Mythe in Goes op maandag 18 april. Hugo Borst schreef een hartverscheurend en liefdevol boek over zijn dementerende moeder, “MA”.

Hugo Borst vindt ‘mantelzorger’ een raar woord, maar hij is het wel. Al drie jaar verzorgt hij zijn zesentachtigjarige moeder, die aan dementie lijdt. Op ontroerende en vaak geestige wijze schrijft hij over de ingrijpende gevolgen van haar aftakelende geest. Ook beschrijft hij hoe de onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis verloopt. Intussen haalt hij herinneringen op aan zijn jeugd en aan zijn moeder in betere tijden. “Ma” is een ontroerend en prachtig geschreven portret van een moeder en haar zoon.

Ma zit hier nu drie weken en elke dag is het raak. Liever zou ik eventjes niet meer gaan. ‘Het is hier verschrikkelijk,’ zegt ze. Dan zwijgt ze. Ostentatief. Ik leg mijn hand op haar knie. Ze wijst naar de bovenkant van haar hoofd en zegt: ‘Je kan beter mijn kop inslaan.’ ‘Dan kom ik in de gevangenis, ma.’ ‘Dat is waar,’ zegt ze en ze peinst en dat doe ik ook, peinzen. Peinzen over haar hunkering naar een genadeklap.
 

De lezing wordt georganiseerd door de Bibliotheek Oosterschelde (vestiging Goes) en Boekhandel Het Paard van Troje in Goes in het kader van de themamaand april “Gezond leven”. Inloop vanaf 19.30 uur. De lezing start om 20.00 uur.

Kaarten zijn verkrijgbaar tijdens openingstijden bij:
De Bibliotheek Oosterschelde, vestiging Goes, Oostwal 34 (0113-213620)
Boekhandel Het Paard van Troje, Lange Vorststraat 2, Goes (0113-214691)

Adres voor de lezing:
Theater de Mythe, Bleekveld 1, 4461 DD Goes
U kunt direct naast het theater parkeren in de Parkeergarage Centrum (Westwal), dagelijks geopend van 8.00 tot 22.00 uur. Uitrijden na sluitingstijd is mogelijk.
 

Fotograaf: Lenny Oosterwijk