Luisteren voor je lijst

Gepubliceerd op: 15 februari 2017 15:44

Luisteren voor je lijst

Met de gratis LuisterBieb app van de Bibliotheek kunnen eindexamenkandidaten nu ook een boek luisteren voor hun literatuurlijst. Van Jan Terlouw tot Kees van Kooten, van Tommy Wieringa tot Harry Mulisch.

De gratis LuisterBieb app van de Bibliotheek is een alternatieve en laagdrempelige manier om jongeren enthousiast te maken voor boeken en literatuur. Of ze nu sporten, met de bus reizen, hun krantenwijk lopen of in bed liggen: oortjes in en luisteren maar. Door ‘luisterend lezen’ kunnen ook niet-lezers het volledige boek leren kennen.

Hoe werkt het?

De gratis LuisterBieb app is eenvoudig te downloaden op tablet of smartphone. Iedereen die lid is van de Bibliotheek heeft toegang tot alle luisterboeken*. Wie geen lid is, heeft toegang tot beperkte een selectie luisterboeken. In de ‘Luisteren voor je lijst-selectie’ staan titels voor zowel het VMBO als HAVO/VWO. De luisterboeken zijn via wifi te downloaden. Hierna kan er altijd en overal geluisterd worden naar boeken van de literatuurlijst.

*Jongeren tot 18 jaar zijn gratis lid van de Bibliotheek

Meer weten? Ga naar http://www.bibliotheek.nl/luisterenvoorjelijst voor meer info en een overzicht van alle luisterboeken.