Finale voorleeswedstrijd Bibliotheek Oosterschelde

Gepubliceerd op: 7 februari 2017 11:09

Op woensdagmiddag 15 februari organiseren Bibliotheek Oosterschelde en de Walcherse bibliobussen de lokale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Onder toeziend oog van een groot publiek en van een strenge jury, zetten 10 leerlingen uit de Oosterschelderegio hun beste (voorlees)beentje voor. De jury bestaat uit kinderboekenschrijfster Anneriek van Heugten, PZC-journalist Martijn de Koning en Heidi de Jonge van Bibliotheek Oosterschelde.

De beste drie mogen door naar de grote provinciale finale op 8 april in de Bibliotheek van Middelburg. Uiteindelijk staan er tijdens de landelijke finale, die gehouden wordt op 17 mei a.s. in de Schouwburg in Amstelveen, twaalf provinciale kampioenen op het podium om te laten zien en horen hoe goed zij kunnen voorlezen. Eén van hen zal die middag door een jury gekozen worden tot ‘De Nationale Voorleeskampioen 2017’!

Nationale Voorleeskampioen 2017
De Nationale Voorleeswedstrijd wordt dit jaar voor de 24e keer georganiseerd en is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is.