Bibliotheek Oosterschelde werkt samen met Prokino

Gepubliceerd op: 24 maart 2017 11:06

Dankzij een samenwerking tussen Kinderdagverblijf Prokino en Bibliotheek Oosterschelde, heeft Prokino nu 3 opgeleide voorleescoördinatoren. Zij hebben de cursus ‘Voorleescoördinator in de kinderopvang’ gevolgd en hebben hiervoor een certificaat ontvangen. Tijdens deze cursus, die onderdeel uitmaakt van het project ‘BoekStart in de Kinderopvang’, schrijven de cursisten een leesplan, leren met een iPad werken rondom digitale prentenboeken, apps en uitbreiding woordenschat en richten een fysieke leeshoek in.

Feestelijke kick-off

Op donderdag 23 maart om 13.00 uur werd de samenwerking feestelijk gevierd waarbij de samenwerkingsovereenkomst is getekend door Bibliotheek Oosterschelde directeur mw. J. van Vugt en de leidinggevende van Prokino Suzan Bareman. De kinderen van het kinderdagverblijf gaan alvast aan de slag met digitale prentenboeken tijdens de Media Ukkie Dagen. Van 31 maart t/m 7 april staan deze dagen in het teken van ‘Slim opgroeien met schermen’.

Meer voorlezen, beter in taal

Voorlezen geeft jonge kinderen een goede start voor het lezen in hun verdere leven. Hoe vroeger in hun leven ze voorgelezen worden, hoe beter. Dat geldt voor de thuisomgeving, maar zeker ook voor het kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal. Een aantrekkelijke leesomgeving speelt hierbij een grote rol. Een leeshoek waarin kinderen zich terug kunnen trekken om heerlijk ontspannen hun boekje te kunnen lezen. Een functionele en aantrekkelijke leesomgeving is onontbeerlijk in de fase van beginnende geletterdheid. Naast de fysieke leeshoek beschikt ProKino ook over een bibliotheekpas. Dit betekent dat kinderen uit een grote collectie boeken kunnen kiezen en er veel afwisseling is in de leeshoeken op de vestigingen.